Therese Wandelt

Wandelroute Sevenum

Wandelroute door Sevenum door Therese van den Hurk

Ik, Therese van den Hurk hou van wandelen, de natuur brengt me rust en zorgt ervoor dat ik mijn gedachten even de vrije loop kan laten. Onlangs liep ik een wandelroute door Sevenum, in een mooi stukje Limburg. Het gaat om een wandelroute door het dorp zelf, net als door een stuk van het buitengebied. Enkele jaren geleden leverde deze route de gemeente Horst aan de Maas de titel ‘Wandelgemeente van het jaar 2010’ op, iets waar Therese van den Hurk zich na de wandeling uitstekend in kan vinden.

Touch screen met informatie over de wandelroute

Ik werd tijdens de wandelroute door Sevenum al direct verrast door een mooi touch screen, dat klaar stond om wandelaars informatie uit te laten printen, over de te lopen route. Er was daarnaast meer dan voldoende parkeergelegenheid aanwezig en het informatiepaneel bood de juiste informatie aan. Met de print in de hand liep ik langs prachtige beken en midden tussen de schapen door. Ik kwam onder andere langs een boomhut met verrekijkers, om over het mooie gebied uit te kunnen kijken.

Uitrusten in een schommelstoel

Onderweg maakte ik nog even gebruik van een schommelstoel om even tot rust te komen. De aanlegsteiger liet enkele andere wandelaars zien, die er een hengel hadden uitgegooid om tijdens het vissen even een moment voor zichzelf te nemen. Ik liet deze kans aan haar voorbij gaan, maar geniet even later halverwege de route wel van het grote beeld van de Rustende Wandelaar. Al met al heb ik, Therese van den Hurk, enorm genoten van deze wandeltocht door Sevenum en kan zij iedereen aanraden deze route te lopen door het mooie stukje land dat Limburg daar rijk is.