Wandeling Westerborkpad in Amsterdam

Ik, Therese van den Hurk, houd ervan om wandelingen te maken, zowel door de natuur in de provincie als een prachtige stad als Amsterdam. Onlangs maakte ik bijvoorbeeld een leuke stadswandeling door het centrum van onze hoofdstad, ik liep het Westerborkpad in Amsterdam. De wandeling bracht me onder andere over de Prinsengracht, de Herengracht en de Keizersgracht. Verder kwam ik over het Rembrandtplein en Waterlooplein, wat de wandeling een bijzondere toch maakte.

9 Straatjes en de Westerkerk

Daarnaast voerde de wandeling over het Westerborkpad me bijvoorbeeld door de 9 Straatjes met authentieke winkeltjes en de Westerkerk. Verder voert de wandeling langs bijvoorbeeld de Stopera, waardoor ik, Therese van den Hurk, je van harte aan kan bevelen om deze route ook een keer te lopen. Er valt van alles te beleven, waarbij ook de Joodse geschiedenis natuurlijk een belangrijke rol speelt.

Wandeling met een stukje Joodse geschiedenis

Ik, Therese van den Hurk, zorg er altijd voor dat ik goed op de hoogte ben van de achtergronden binnen een bepaalde route, in dit geval speelt de Joodse geschiedenis een belangrijke rol. Het Westerborkpad zorgt er als wandelroute bijvoorbeeld voor dat ik het spoor van de Joden kon volgen, die via de Hollandsche Schouwburg via station Amsterdam Muiderpoort naar kamp Westerbork werden vervoerd. Bovendien voert de wandeling onder andere langs het Anne Frank Huis, het Joods Historisch Museum en het Spiegelmonument dat werd ontworpen door Jan Wolkers. Ik kan het Westerborkpad wat dat betreft aanraden voor iedereen die graag mooie wandelingen maakt, met een heel duidelijk diepere laag. Ik heb genoten van de wandeling, waarin ook de Hollandsche Schouwburg op mooie zijn z’n opwachting maakt.