Het prachtige Zuiderzeepad

Ik, Therese van den Hurk, maak regelmatig bijzondere wandelingen, onlangs liep ik bijvoorbeeld het Zuiderzeepad. Het zijn uitstekende kansen om het hoofd even leeg te maken, te genieten van wandelroute zuiderzeepadhet Nederlandse landschap en weer nieuwe inspiratie op te doe. Het Zuiderzeepad verwijst natuurlijk nog terug naar de vorige benaming van wat we nu kennen als het IJsselmeer. Het is een tocht langs de oude Zuiderzee, die door de eeuwen heen een belangrijke invloed heeft gehad op de plaatsjes rond dit belangrijke water in Nederland.

Bekende vissersdorpen en hanzesteden

Het Zuiderzeepad bracht mij, Thérèse van den Hurk, bijvoorbeeld langs een aantal bekende vissersdorpen en natuurlijk de hanzesteden. Het ging onder andere om Kampen en Elburg, twee plaatsen die het ook zelf al meer dan waard zijn om er gewoon eens een uitgebreide wandeling doorheen te maken. Daarnaast is het de geur van gerookte paling die Volendam bijzonder maakt, is Blaricum een prachtig rijk boerendorp en is Sloten een prachtige vestiging. Het is voornamelijk de variatie die er tijdens de wandeling langs het Zuiderzeepad voor zorgde dat ik een prachtige ervaring op deed.

Doorbraakkolken en stoomgemalen aan het Zuiderpad

Andere bijzondere elementen aan het Zuiderzeepad zijn bijvoorbeeld de doorbraakkolken en stoomgemalen die te ontdekken vallen. Ze spelen een belangrijke rol in de strijd tegen de zee. Daarnaast verbindt het pad prachtige landschappen met elkaar en zorgt het voor een verwijzing naar onze rol die we spelen in verhouding tot het water. Het zijn deze unieke en grootste elementen die men tegenkomt tijdens het wandelen van het Zuiderzeepad, die er onder andere voor zorgen dat ik de wandeling aan iedereen aan kan raden.