therese-van-den-hurk-jerusalem-string-quartet

Jerusalem String Quartet

Therese van den Hurk bezoekt Jerusalem String Quartet

Ik, Therese van den Hurk bezocht in april 2014 het Jerusalem String Quartet, tijdens Bruno Klassiek in Haarlem. Het ging om een uitvoering van de werken van Beethoven, die zelf ooit sprak dat muziek van een hogere orde is dan alle wijsheid en filosofie. Ik kan enorm genieten van klassieke muziek en probeert dan ook regelmatig uitvoeringen bij te wonen, om hier samen met de rest van het aanwezige publiek van te genieten.

Concert in de Doopsgezinde Kerk in Haarlem

Ik bezocht in april het klassieke concert in de Doopsgezinde Kerk in Haarlem, een concert dat werd georganiseerd door Bruno Truyens. Hij is tevens de eigenaar van een van de leukste platenzaken van Nederland en weet daardoor als geen ander de juiste stukken te selecteren, voor een bijzonder concert. Tijdens het concert bleek bovendien dat hij met het Jerusalem String Quartet een kwalitatief zeer hoogstaand strijkkwartet had uitgenodigd, die naast muzikaliteit ook ziel en bezieling bezit. Ze speelden de stukken van Beethoven diepzinnig en perfect verfijnd, waardoor ik volledig op ging in de prachtige klanken met niets dan lof over het concert kan spreken.

Emotioneel explosieve uitvoering

Het klassieke concert was goed uitgebalanceerd, al neemt dat niet weg dat er sprake was van een emotioneel explosieve uitvoering van het openingsdeel van Beethovens Strijkkwartet nummer 2 in G, opus 18 nummer 2. De spontaniteit en onstuimige vaart sprong er vanaf, maar deed aan de andere kant niets af aan de helderheid van de stemvoeringen en de fraseringen. De emotionele lading wist ik, Therese van den Hurk, enorm te bekoren. Het Adagio was volledig zuiver en ingetogen, om Scherzo en Allegro daarna vitaal en geanimeerd over te kunnen brengen om het publiek tijdens het klassieke concert optimaal te laten genieten.