Klassiek concert met sopraan Iris Giel

Ik, Therese van den Hurk hou van klassieke muziek en bezoek regelmatig klassieke concerten, op verschillende locaties door het land. onlangs was ik bijvoorbeeld in Barendrecht aanwezig bij Barendrecht Klassiek, in de Dorpskerk. De organisatie had gerekend op ongeveer 125 bezoekers, al werden dat er met ruim 150 uiteindelijk een stuk meer. Dit was onder andere te danken aan de uitstekende prestaties van Iris Giel, samen met haar Animato Ensemble.

Iris Giel en haar Animato Ansemble

Ik was net als de andere bezoekers zeer de spreken over het optreden van Iris Giel, de van oorsprong Barendrechtse sopraan die op deze manier iets moois kan doen voor haar lokale omgeving. Daarnaast is ze verbonden aan het Koor van de Nederlandse opera, wat iets prijsgeeft over de kwaliteit waarmee ze werkt. Ze speelde in de Dorpskerk in Barendrecht samen met haar Animato Ensemble, bestaande uit Marjolein de Wit op fluit, Anja van der Maten op hobo en Annemarie de Boer op piano. Het was Koos Dijksterhuis die als natuurschrijver tussen de muziek door over de natuur vertelde. Dit had volgens mij een grote toegevoegde waarde en zorgde voor een bijzonder klassiek concert.

Druk bezocht klassiek concert

De organisatie had vooraf op 125 bezoekers gerekend, waardoor het even passen en meten werd toen in totaal 150 bezoekers aantraden. Uiteindelijk kreeg iedereen een geschikte plaats toegewezen en kon ik, Thérèse van den Hurk, net als de rest van het publiek genieten van de prachtige klassieke muziek en de mooie verhalen over de natuur. Ook binnenkort zijn er nieuwe klassieke concerten in de Dorpskerk in Barendrecht, ik ben zelf van plan de concerten goed in de gaten te houden en er wellicht binnenkort nog weer eens terug te keren.