Living in the Material World

Onder de indruk van Living in the Material WorldTherese van den Hurk film

Ik bekeek onlangs de documentaire Living in the Material World (uit 2011) en ben daarvan zeer onder de indruk, het is een beelddocument dat op een mooie wijze de balans tussen het materiële en spirituele zoekt. Dit past goed bij mijn persoonlijke opvattingen en levenswijze.

Persoonlijke film ver George Harrison

Living in the Material World is een werk van regisseur Martin Scorsese, die gebruik maakt van zeldzame niet eerder vertonde foto’s, beelden en opnamen van George Harrison. Hij groeit vanuit Liverpool uit tot een van de meest getalenteerde en gevierde gitaristen en songwriters, wat een enorme impact heeft op zijn leven en de wijze waarop hij naar de wereld om zich heen kijkt. Het is een persoonlijke film over zijn leven als Beatle, waarbij de documentaire een chronologische volgorde gebruikt.

Thérèse van den Hurk en de documentaire

Ik, Thérèse van den Hurk, ben onder de indruk van de wijze waarop Harrison omgaat met zowel het materiële en het spirituele, tijdens een zoektocht naar balans in deze twee elementen. Het was een Beatle en een solo-artiest, dat kon ruiken aan alles wat het leven te bieden heeft. Juist door goed voor de balans tussen de beide elementen te zorgen is het mogelijk om tot hogere niveaus te komen. De documentaire is op die manier een bron van inspiratie voor mij, die dit in haar persoonlijke als zakelijke leven zou kunnen gebruiken om verder te komen.